... mer om Bowen teknikken 

Bowen Teknikken™ eller Bowtech® som det også heter, er en meget skånsom, effektiv og dyptgående behandling som utføres med en serie av myke bevegelser på muskler og sener med omliggende vev på hele kroppen, kun ved bruk av tommel- og pekefinger.

Dette utløser vibrasjoner som påminner kroppen om hvordan den kan helbrede seg selv.
Bowen Teknikken™ balanserer og stimulerer energiflyten og trenger helt ned på kroppens cellenivå, som resulterer i en dyp avspenning.  Når kroppen oppnår dette dypt avslappede nivået begynner helbredelses prosessen ved at kroppen selv foretar ørsmå fin-justeringer. Når disse finjusteringer er foretatt, oppløses spenninger og blokkeringer, slik at smerter minsker eller blir borte.
Pasienter blir ofte overrasket over at de faktisk kjenner bedring allerede etter første behandling.
Behandlingen er ingen manipulasjon eller justering av hardere vev og behandlingen er meget forsiktig, behagelig og avslappende for kropp og sjel. Det er nettopp dette som gjør Bowen Teknikken™ så unik.

Behandlingen utføres som regel ved at pasienten ligger på en benk iført undertøy og med teppe over seg. En behandling varer ca. i 45 minutter.
I mange tilfeller kan langvarige smerter bli frigjort etter 3 - 4 behandlinger, selvom noen tilfeller krever flere behandlinger.

Skjevheter regulere seg – til tross for at det ikke utøves manupulasjon av ledd o.l. som hos kiropraktor.
Muskelspenninger og stress løses opp og lymfesystemet reguleres –
til tross for at musklene ikke blir massert.
Meridianer styrkes umiddelbart – til tross for at Bowtech ikke ligner på akupunktur eller akupresssur.

Osteopater, kiropraktorer, sports-terapeuter og fysioterapeuter er noen av mange terapeuter som benytter Bowen Teknikken™ og de er stadig overrasket over den effektive måten kroppen tar i mot behandlingen på.

Bowen Teknikken™ benyttes for mange sjeldne og forskjellige symtomer. Den er en sikker og effektiv behandling for mennesker i alle aldre inkludert spebarn.

Bowen Teknikken™ er ideell for sportsskader, musearm, frossen skulder, ryggplager, tennisalbue og luftveisproblemer. Mange andre symtomer inkludert pollenallergi, migrene og astma har gitt gode resultater og det er ingen områder hvor det ikke er trygt å behandle med Bowen Teknikken™.

Hvor kommer Bowen Teknikken fra?
Tom Bowen
Mr. Tom Bowen fra Victoria i Australia utviklet teknikken på 1950 tallet.
Han hevdet at terapiformen var en gave fra Gud.
Han alene behandlet utrolige 13.000 pasienter i året, hvor 90% av dem kun behøvde to eller tre behandlinger for å bli friske.

Osteopaten Oswald Rentsch og hans kone Elaine

Osteopaten Oswald Rentsch og hans kone Elaine studerte under Tom Bowen og ble ansatt for å dokumenter det arbeidet han utførte.
Ossie og Elaine har ene og alene vært ansvarlige for utformingen av "The Bowen Therapy Academy of Australia". De har introdusert teknikken i mange land over hele verden.
Bowtech® er vel etablert i følgende land: Australia, New Zealand, Nord Amerika, Canada, England, Scotland, Irland, Italia, Frankrike, Tyskland, Spania og nå Norge.

I England er Bowen Teknikken så populær at den til og med er etablert på sykehus der borte.

Erfaringer med Bowtech®:Bowen Teknikken forkorter rehabiliterings-perioden uansett hvor lenge man har hatt lidelsen.

Bowen Teknikken har vist seg veldig effektiv når det gjelder lidelser som er listet opp her:

 • Bekkenløsning
 • Bronkittsymtomer
 • Hofteproblemer
 • Isjias
 • Kjevespenninger
 • Kne – og ankelproblemer
 • Menstruasjonsproblemer
 • Migrenesymtomer
 • Motoriske forstyrrelser hos barn
 • Musearm
 • Nakke- og skulderproblemer
 • Ryggsmerter
 • Sportsskader
 • Stress- og spenningsproblemer
 • Tennisalbue
 • Whiplash
  etc.

 

Man trenger ikke å føle seg syk for å få glede av Bowen behandling. Det er en glimrende metode for å hjelpe kroppen til å restituere seg og derfor yte maksimalt og for å bedre helsen. Professjonelle sportsutøvere fra hele verden har blitt behandlet med Bowen Teknikken. Tester har vist at disse atletene har kunnet vise en bedre ytelse og at restitusjonstiden etter skade er drastig forminsket.


Kilde: Vibeke Brems   Bowen terapeut

 
 
 

Besøk våre annonsører
Besøk våre annonsører

Besøk våre annonsører

Besøk våre annonsører

Besøk våre annonsører

Besøk våre annonsører

Besøk våre annonsører
Besøk våre annonsører
Besøk våre annonsører
Besøk våre annonsørerAlternativmedisin i Norge