... mer om kraniosakral terapi

Terapien bygger på prinsippet om at kroppen har en tredje puls som kraniets knokler beveger seg i takt med. Disse knoklene er sammenbundet av blodårer og bindevevshinner i et system som gjør kraniet fleksibelt. 
Mellom hjernen og ryggmargen finnes det spinalvæske som har en todelt funksjon: beskytte hjerne og nerver for slag/skader  + tilføre hjerne og nervesystem ernæring. I denne væskens puls kan blokkeringer kjennes som en urytme og forringelse i pulsens kvalitet. Ryggmargsvæskens rytmiske puls kan kjennes hvor som helst på kroppen, men den er spesielt tydelig på hodeskallen og i bekkenområdet.
KST rytmen påvirker alle kroppens funksjoner. 
Fødselsskader, rygg- og nakkeskader, betennelser og tannregulering m.m kan føre til at bevegeligheten i kraniet blir asymmetrisk og knoklene i kraniet låser seg.

Terapeuten går derfor inn og løser opp disse blokkeringene ved å bruke en spesiell teknikk, kraniosakral terapi, som består av massasje av hodeskallen, nakken og kjeven, og svært lett (5gram) manipulasjon av knoklene fra halebenet til hodeskallen for å gjenopprette en symmetrisk puls. 
Til tross for at pasienten ofte kjenner lite under behandlingen har den en dyp og kraftig virkning, og gir en fantastisk avslapping og stress lettelse. Mange blir derfor slitne fordi kroppen endelig får slappe av etter i lengre tid å ha vært anspent.

William G. Sutherland, en elev av Andrew Still som grunnla osteopati, utviklet kraniosakral osteopati i 1930-årene. Han kalte ryggmargsvæskens rytmiske puls for «livets puls». Rytmen, som også kalles «den kraniale rytmepulsen», er i balanse hvis benplatene i hodeskallen beveger seg normalt.

Behandlingen har god effekt på
hode-rygg-, og nakkeproblemer, kroniske smerter, skader i sentralnervesystemet som kronisk tretthet, øresus, hyperaktivitet, innlæringsproblemer og lesevansker, konsentrasjonsproblemer, PMS plager og menstruasjonsforstyrrelser, bekken-, og ryggproblemer, tarmproblemer,  migrene/hodepine og kjeveproblemer, humørsvingninger m...
Kilde: Else Karin Jegteberg Simonsen, Spesial sykepleier og helhetsterapeut NFHM

 
 
 

Besøk våre annonsører
Besøk våre annonsører

Besøk våre annonsører

Besøk våre annonsører

Besøk våre annonsører

Besøk våre annonsører

Besøk våre annonsører
Besøk våre annonsører
Besøk våre annonsører
Besøk våre annonsørerAlternativmedisin i Norge