... mineralfakta 
Mineraler er nødvendige næringsstoffer som finnes naturlig i jordsmonnet. Mineralene er nødvendige for mange livsviktige funksjoner. Mineraler sørger for sterk benbygning, de er nødvendig for normalt blodsukker, immunforsvar, for energiproduksjon - i tillegg til mange andre livsnødvendige prosesser. Faktisk er mineraler nødvendig for hundrevis av livsviktige enzymreaksjoner i kroppen.

Kroppen kan ikke lage mineraler selv. Derfor er det helt avgjørende at vi får mineraler tilført daglig. Dessverre kan moderne landbruksmetoder, lagring og bearbeidelse redusere matens opprinnelige mineralinnhold. Undersøkelser viser bl.a. at jordsmonnet mange steder har et altfor lavt innhold av viktige mineraler. Det resulterer i mindre av viktige mineraler i mat.
Livsstil og kosthold kan påvirke kroppens mineralbehov. Sykdom, stress, røyking - dette er noen eksempler på tilstander som kan øke kroppens behov for mineraler. Et ekstra tilskudd kan på en sikker og god måte beskytte deg mot mineralmangel.


Slik virker mineralene:
KALSIUM
Nødvendig for benbygning og sjelett. Beskytter mot benskjørhet. Også viktig for nervesystem, hjerte og nerve/muskelsystem.
MAGNESIUM
Viktig for hjertet og blodårer. Motvirker kolestrolansamling. Betydning for nervesystemet ved bl.a. stress. Kan motvirke histaminutskillelse. Virker sammen med kalsium i benbygningen. Kan ha god virkning ved ubehag i muskler, ledd og hode.
JERN
Nødvendig for dannelse av røde blodlegemer - som transporterer oksygen i kroppen. Motvirker anemi. Viktig for gravide og barn og unge i vekst.
SINK
Nødvendig for normal vekst. Viktig mineral for immunsystemet. Hjelper heling av sår. Nødvendig for prostatakjertel. Sink er viktig for gravide. Antioksidant.
KROM
Nødvendig for normal insulinvirkning i kroppen. Lavt blodsukker og sukkerhunger. Kan hjelpe til regulering av kroppsvekt.
SELEN
Beskytter mot celleskader. Viktig for immunforsvaret. Antioksidant. Selen nøytraliserer frie radikaler. Selen samspiller med vitamin E i kroppen.
Kilde: Sunshine Scandinavia

Besøk våre annonsører
Besøk våre annonsører

Besøk våre annonsører

Besøk våre annonsører

Besøk våre annonsører

Besøk våre annonsører

Besøk våre annonsører
Besøk våre annonsører
Besøk våre annonsører
Besøk våre annonsører



Alternativmedisin i Norge