... vitaminfakta 

Vitaminene er livsviktige næringsstoffer som er nødvendige for alle normale kjemiske reaksjoner i kroppen. Du kan ganske enkelt ikke klare deg uten. Ny forskning viser også at vitaminer beskytter kroppen mot sykdom. Vitaminener er nødvendige for normal energiproduksjon, for overføring av nerveimpulser, for normalt syn, stoffskifte og et sterkt immunforsvar.

Avhengig av livsstil og helsetilstand kan vitaminbehovet variere fra individ til individ. Noen vitaminer skilles fort ut av kroppen - vi kaller disse vitaminene vannløselige. C-vitamin og alle B- vitaminene er vannløselige. Andre vitaminer kan kroppen lagre iver lenger tid.

Denne gruppen vitaminer kalles fettløselige - de inkluderer vitamin A, D, E og K. Vitamintilskudd er helt ufarlig ved normal dosering.


Slik virker vitaminene:
VITAMIN A
Nødvendig for hud, øyet og synsevne. Normalt syn avhenger av rikelig med A-vitamin. Betydning for immunforsvar. A-vitamin er nødvendig for vedlikehold av beskyttende slimhinner i kroppen.
BETAKAROTEN
Vegetabilsk A-vitaminkilde. Omdannes til vitamin A ved behov. Beskytter hud og slimhinner i lunger og luftveier.
VITAMIN D
Nødvendig for kroppens utnyttelse av kalsium og for normal benbygning og tenner. D-vitaminet har også en betydning for immunapparatet.
VITAMIN E
Beskytter kroppens celler mot skadelig oksidasjon(harskning) og for tidlig aldring. E-vitaminet motvirker skadelig kolesterolansamling i blodet. Styrker immunsystemet. Beskytter hjertet. Antioksidant.
VITAMIN C
Viktig for kroppens naturlige infeksjonsforsvar. C-vitamin kan forebygge gra stær. Styrker blodårene. Nødvendig for opptak av jern. Motvirker forhøyet kolesterol. Antioksidant. C-vitamin er nødvendig for produksjon av hvite blodlegemer.

VITAMIN B 1
Nødvendig for energiproduksjon og omdannelsen av karbohydrater. Nødvendig for nervesystemet - bl.a. overføring av nerveimpulser. Vitamin Bl er også viktig for fordøyelsessystemet.
VITAMIN B 2
Viktig for energiproduksjon, for hud og slimhinner. Dette vitaminet er også viktig for øyets normale funksjon.
NIACIN
Nødvendig for energiproduksjon. Motvirker høyt kolesterolnivå. Kan hjelpe til regulering av blodsukker.
VITAMIN B 6
Nødvendig for mer enn 60 enzymer i kroppen. Viktig for nervesystem og immunsystem. Viktig for slimhinner. hud og røde blodlegemer. Nødvendig for utnyttelse av energi i hjernen.

BIOTIN
Betydning for hår og negler. Biotin er nødvendig for viktige enzymer.

PANTOTENSYRE
Viktig for binyrene. Betydning for stoffskiftet. Viktig for hår og negler.

F0LSYRE
Nødvendig for DNA syntese. Folsyretilskudd anbefales gravide kvinner beskytter mot ryggmargsbrokk. Folsyre er også godt for hjertet.
VITAMIN B 12
Motvirker for høyt homo-cysteinnivå i blod. Dette hindrer forhøyet kolesterol. Viktig for energiproduksjon, nervesystem og immunsystem. Betydning for produksjon av røde blodlegemer. Viktig for benmargsfunksjon.

Kilde: Sunshine Scandinavia

Besøk våre annonsører
Besøk våre annonsører

Besøk våre annonsører

Besøk våre annonsører

Besøk våre annonsører

Besøk våre annonsører

Besøk våre annonsører
Besøk våre annonsører
Besøk våre annonsører
Besøk våre annonsører



Alternativmedisin i Norge